Tuesday, 17 November 2015

Together through the autumn

Taas on saumuri surissut ja tällä kertaa sen jäljiltä valmistui tällainen ihana hupparimekko:

 
 
Kaava on oma, mutta ispiraatiota olen toki hakenut useammastakin paikasta. Kangas on iki-ihanasta Verson Puodista, joustocollegea nimeltään Yhdessä ja värissä petroli. Resorit tilasin sen sijaan Noshilta. Huppuun löysin pienen palasen vaalean turkoosia trikoota vuorikankaaksi. Tuo siihen mielestäni ihanan pienen piristyksen!Karkelot-blogissa on hyvä ohje kietaisuhupun valmistukseen, mutta koska kyseinen blogi ei näemmä ole tällä hetkellä saatavilla, napsasin pari kuvaa kaavoistani. Vinkin tähän olen siis poiminut Karkelosta.

Jäljennä hupun kaava kahteen kertaan kaavapaperille, toinen peilikuvana toisesta. Näin kaula-aukon linja jatkuu luonnollisesti, ja kun pidennät hupun etuosaa kietailsuhupun malliseksi, sopii se täydellisesti vaatteen kaula-aukkoon.


Punainen viiva osoittaa uuden huppukaavan. Jatkoin kietaisuhuppua ihan olkasaumaan asti. Hupun kietailusosa onnistui tällä tavoin hyvin, mutta ensi kerralla aion kyllä suurentaa itse huppua vielä lisää. Se jää nyt turhan naftiksi pään ympärille. Tämän kyseisen huppukaavan olen napannut jostakin Suuri Käsityö-lehdestä.


Kerrassaan täydellinen vaate pimeneevään syksyyn ja talveen! Lämmin ja mukava mutta silti työpaikkakelpoinen.I've been sewing again! The fabric is from lovely Verson Puoti and the design is my own (but of course I've been seeking inspiration from several places!). You can find a lot of nice instructions in the blog Karkelot, but as it seems to be unavailable at the moment, I tried to illustrate here with a few pictures how I drew the pattern for my hood. The red line indicates the new hood pattern. Feel free to ask if there's something you're wondering about! Otherswise I'm pleased, but the hood itself could have been a bit bigger.

This hooded dress is absolutely perfect for the cold autumn and winter! Warm and cosy but yet wearable for work. 

4 comments:

 1. No on kyllä ihana huppari! tykkään hupusta, ja tuo reilu pituus on kanssa tosi kiva. Sopii sulle hienosti!!!

  ReplyDelete
 2. Kiitos! Olen itsekin todella tyytyväinen! Siihen on niin ihana pukeutua. Ostinkin samalla kankaan myös toiseen hupparimekkoon, mutta sen ompeleminen on vielä aika vaiheessa.

  ReplyDelete
 3. On kyllä kiva, tuollaisen haluaisin itsekin tehdä. Sitten joskus kun omistan saumurin, ompelukoneella ei noin isoa projektia viitsi alkaa.

  ReplyDelete
 4. Kiitos! On se totta, että ompelukoneella joustavien kankaiden ompeleminen onkin vähän hankalaa :)

  ReplyDelete