Monday, 16 January 2017

Lampaita ja poroja

Apua! Ollaan jo tammikuun puolessa välissä enkä ole vielä esitellyt edes kaikkia jouluksi valmistuneita lahjoja! No, tässä kuitenkin muutama lisää.


Äitini oli jo pari vuotta sitten leikannut lehdestä irti ohjeen lammasaiheiseen pipoon ja lapasiin. Sattumalta hän myös vinkkasi, että saattaisi itsekin haluta samanlaiset asusteet. Täksi jouluksi päätin vihdoinkin toteuttaa tämänkin toiveen. (Kiitos isälle kuvista!)Ensimmäisessä Lankamaailman blogitapaamisessa saimme mukaamme aivan ihanaa Hjertegarnin Merino Cotton -lankaa. Lanka sisältää 50 % puuvilla ja 50 % merinovillaa. Tästä syystä se on ihastuttavan pehmeää mutta samalla myös lämmintä ja kestävää. Olikin pakko heti ostaa lisää samaa lankaa.

Pipo on erittäin lämmin, koska se neulottiin osittain tuplana. Pituutta on toisin sanoen niin paljon, että alaosan voi kääntää pipon sisäpuolelle. En kuitenkaan näin jälkikäteen ole täysin vakuuttunut tällaisen mallin toimivuudesta. Se oli helppo neuloa, mutta sisään käännettävän läpän reuna haluaa hieman lerpattaa, jolloin se ei asetu täydelliseti pään ympärille. Reuna pitäisi siis toisin sanoen kiinnittää pipon sisälle, mutta kuitenkin niin, että kiinnityskohta vielä joustaisi tarpeeksi.


Pipon kohdalla neuloin lampaat kirjoneuleella mutta sen sijaan lapasten yksinäiset lampaat olen kirjonut jälkikäteen silmukoita jäljittäen. Lapaset eivät toisin sanoen ole tuplat, mutta toivottavasti ne silti lämmittävät tarpeeksi.


Tässä vielä vinkki nopeasta ja helposta DIY-joululahjasta. Halusin antaa miehelleni jouluisen paidan, jolla pötköttää sohvalla joulupyhien ja välipäivien ajan. En kuitenkaan löytänyt mieluisaa yhdestäkään kaupasta, joten päädyin ostamaan ihan tavallisen, yksivärisen peruspaidan, johon peittävällä kankaanpainovärillä maalasin ristipistoja muistuttavan kuvion. Porokuvio on joulukuun Suuri Käsityölehdestä. Lopputulos on mielestäni yllättävän onnistunut! Tällaisia voisi tehdä lisääkin erilaisin teemoin.Here's a few more Christmas gifts. I know it's already the middle of January, but here we go anyway. The hat and mittens were made for my mother according to a pattern she had found in a magazine a few years ago. The yarn is a truly wonderful soft and warm yarn called Merino Cotton by Hjertegarn. I got to try this yarn the first time I was at a blogger meeting at the Lankamaailma yarnshop. The hat is knitted double as you can see in the pictures above.

Then threre's a DIY-hint for next year or why not for other occasions too? I couldn't find a nice Christmas themed t-shirt for mr. V, so I bought just a plain and simple regular t-shirt and painted a cross stitch pattern on it with white fabric paint. I think it actually turned out pretty good! 


No comments:

Post a Comment