Saturday 2 February 2019

In time for the snowy weather

Sain toisen villapaidan valmiiksi! Jee! Ja sopivasti lumisille keleille!


Malli: Eloise by Drops Design, koossa M
Lanka: Teetee Alpakka
Puikot: 5,5 mm ja 4 mm

Kun edellisen villapaidan tekoon meni ainakin puolitoista vuotta, valmistui tämä puolessatoissa kuukaudessa. Ja siitä aktiivista neulomista vajaat kaksi viikkoa. Eli ihan turhaan olen välillä surkutellut sitä että villapaitojen neulomiseen menee niin paljon aikaa että ehtii kyllästyä malliin jo ennen kuin se on valmis. Ei siihen nyt oikeasti niin kauaa mene, kunhan ei jätä sitä keskeneräisenä jonnekin koriin lojumaan.



Olin jo vuosia sitten ostanut tätä lankaa villapaitaa varten, ja mallikin oli ollut jo pitkään tiedossa. En vain saanut aikaiseksi aloittaa. Mutta nyt! Ja oi että siitä tuli kiva!


Paita on mielestäni villapaidaksi oikein tyylikäs ja kaarrokkeen rypytykset tuovat mallille mielenkiintoisen lisän. Se on elegantti ja yksinkertainen muttei kuitenkaan tylsä. Ja sitä oli niin mukava neuloa! Villapaita neulotaan saumattomasti alhaalta ylös ja kaarrokkeeseen asti saa tikuttaa kahdella langalla ja 5 mm puikoilla. Eli toisin sanoen työ edistyy nopeasti. Itse röyhelöitä oli hitaampi neuloa ja ensimmäisen rypytysrivin kohdalla tuntui siltä, ettei paita ikinä valmistuisi, mutta sen jälkeen silmukat vähenivät tasaisesti ja työ etenikin jo ihan siedettävää tahtia. Rypytykset neulotaan siis kaksinkertaisella silmukkamäärällä ja muusta villapaidasta poiketen yhdellä langalla. 


Koko mietitytti minua hieman. Malli on aika kapea, ja valitsin sen takia M-koon, vaikka usein muuten neulon koossa S. Pelkäsin silti, että paidasta tulisi liian pieni. Onneksi siitä tulikin juuri sopiva. Mikä helpotus! Ei ole mitään sen ärsyttävämpää kuin liian pieneksi neulottu villapaita sen jälkeen kun olet käyttänyt sen neulomiseen niin paljon aikaa ja energiaa.

Ainoa osa, mihin en ole täysin tyytyväinen, on paidan kaula-aukko. Sen on omaan makuuni hieman liian leveä, ja pelkään että se siitä venähtää vielä entisestään käytössä. Mutta en ainakaan tässä vaiheessa jaksa sitä lähteä korjaamaan. Nyt vain nautin uudesta, ihanan pehmeästä alpakkapaidastani!


As you can see we have snow here on Helsinki and I have made a new sweater! I'm absolutely in love with both this pattern and the alpaca yarn. The yarn is soft and the sweater is elegant and simple, yet not boring. I really like ruffles on the yoke.

2 comments: