Friday, 18 March 2016

Aurinkomekko

Näin joskus Karkelot-blogissa keltaisen hupparimekon, ja se jäin niin vahvasti mieleen, että halusin toteuttaa sellaisen myös itselleni. Mainitsemaani blogiin ei enää pääse, joten piti muistella ja soveltaa itse. Tällainen siitä sitten tuli.


Kangas on Noshin tumman keltaista joustocollegea, hupun ja taskun vuoritin tästä mekosta ylijääneestä palasesta, eli Ikasyrin vinoraitaisesta trikookankaasta. Napit poistin tästä vanhasta mekosta, ja ompelin kiinni tähän. Aivan ihanat, lasiset vintagenapit! Helma kaartuu ihan hitusen verran molemmilla sivuilla alaspäin, mutta ompelen tämän luultavasti jossakin vaiheessa suoraksi. Tällä hetkellä se leijuu epämääräisessä välimaastossa, eikä voi olla varma onko se tarkoituksella vai vahingossa vino.

Pääsin tässä mekossa ensimmäistä kertaa kokeilemaan tämän tyylistä napituslistaa, sekä hupun vuoritusta niin, ettei saumat hupun sisällä jää missään kohtaan näkyviin. Siinäpä oli pähkäilyä kerrakseen. Selailin erilaisa blogeja etsien neuvoja, mutta mieleisiäni tapoja ei meinannut löytyä, varsinkin hupun vuorittamiseen. Yhden unettoman yön aikana pyörittelin asiaa mielessäni ja lähdin kokeilemaan. Ja ihan hyvähän siitä tuli! Vähän alla olevat saumurisaumat pilkottavat toisessa reunassa, mutta muuten olen tyytyväinen! Jee!I once saw a yellow dress with a hood in another blog (no longer available) and it kind of stuck with me. So when Nosh had this bright and shiny yellow college fabric for sale, I decided it's now or never! Unfortunately I couldn't go back and see the pictures of the dress anymore so I just had to dug deep into my memory and just wing it. This was the first time I made a hood with a lining that covers all of the seams inside it. It was really tricky to figure that out, but after a sleepless night I finally came up with a plan. And I think I did pretty well in the end! Sure, you can still see some of the overlock seams, but that's easy to fix. So, summa sumarum, I'm really happy with this dress. Yay!
Edit: Vinoraitatrikoon olenkin tilannut Ikasyristä, en Noshilta... :)

6 comments:

 1. Aivan ihana ja aurinkoinen! (: Niin hupparimekko kuin kantajakin. ;) Itellä ei oo ite tehtyä vaan ihan kaupasta ostettu ja harmaa mustapilkullinen hyvin samanlainen olemassa. Ai että on rento vaate.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! On kyllä kerrassaan ihana vaatekappale, pirteän värinen ja tosi mukava päällä! :)

   Delete
 2. no niin tykkään minäkin tästä! ihana huppari. Mitä? Eikö Kukka enää pidä blogia?? vaikea uskoa...???

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä, aina välillä käyn siellä katsomassa, mutta ei siihen enää pääse :(

   Delete
 3. Tosi kiva mekko! Ja niin aurinkoinen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ehkä se kevät tulee tämän avulla hieman nopeammin :)

   Delete