Monday, 8 August 2016

Kiitos Glims!

Kesäloma tuli ja meni. Blogissa oli hiljaista. Mutta huomenna tämä opettaja palaa töihin ja blogillenikin suon varmasti tästä eteenpäin taas enemmän huomiota. Viimeisen lomapäiväni kunniaksi näyttäisin teille nyt kuvia tämän vuoden suurimmasta projektistani. Aloitin virkkaamisen marraskuussa ja viime perjantaina sain sen vihdoinkin valmiiksi.


Malli: Spice of Life Blanket (keskiosa) ja Virkattu Torkkupeitto Novita Syksy 2013 (tilkut)
Koukku: 3,5 mm & 5 mm
Langat: sekalaista
Ravelry


Tämä torkkupeitto on mitoiltaan 135 cm leveä ja 205 cm pitkä ja painaa huimat 1,6 kg! Kaikki langat ovat minun itse kasvivärjäämiä lankojani. Kasvivärjätyt langat ovat väreiltään ehkä maailman ihanimpia! Niin kauniita ja luonnonläheisiä mutta silti värikkäitä. Lisää tietoa itse langoista löydät täältä, täältä ja täältä. Kutakin väriä minulla oli useimmissa tapauksissa vain 50g tai 100g.  Eli mitään isompaa yksiväristä projektia en voinut niistä tehdä. Tämä peittoprojekti osoittautuikin täydelliseksi näille langoille.Valitsin aina lennosta yhden värin kerralla ja jatkoin mallikertaa niin pitkään kuin erivärisiä lankoja riitti. Jämistä virkkasin vielä noin 92 pientä ruutua, joista tein boordin peiton ympärille. Ruudut kiinnitin virkkaamalla.Ruutuja on viittä erilaista. Joka toinen ruutu on ihan tavallinen isoäidinneliö. Joka toinen taas yksi neljästä erimallisesta ruudusta Novitan torkkupeitosta. Ja arvatkaapas mitä? Tietääkseni peitosta ei löydy kahta samanlaista ruutua. Kaikki ovat väritykseltään erilaisia keskenään. Silti kokonaisuus on mielestäni onnistunut. Siinä on toki väriä ja vilskettä, mutta koska kaikki värit sopivat yhteen, on lopputulos silti yhtenäinen ja silmää miellyttävä.


Peiton mallikertaa toistin lähes kolme kertaa. Viimeisestä mallikerrasta jäi ihan muutama rivi puuttumaan. Tässä kuva yhdestä mallikerrasta:


Kaikista näistä langoista saan kuitenkin kiittää ihanaa entistä työpaikkaani Talomuseo Glimsiä. Ollessani siellä töissä, pääsin monena kesänä värjäämään lankoja museon tapahtumissa. Ilman Glimsiä minulla ei siis nyt olisi ihanan värikästä, iloista ja lämmintä torkkupeittoa talven kylmiä iltoja varten. Tästä syystä kävin myös paikan päällä Glimsissä kuvaamassa peittoni blogiani varten. Mikäs sen parempi ympäristö kuin lankojen värjäyspaikka? Mikäli Glims on teille vielä tuntematon paikka, suosittelen lämpimästi sitä retkikohteena. Siellä pääsee nauttimaan maaseudun rauhasta ja kivoista tapahtumista keskellä Espoon vilskettä.

Nyt laitan peiton odottelemaan kylmempiä säitä ja lähden itse etsimään Pokemoneja! :)

It is done! My big blanket entirely made out of naturally dyed yarn. I've dyed all of the yarn myself while working at the Glims Farmstead Museum before becoming a teacher. All of these pictures are also taken at Glims.

The blanket turned out quite big: 135cm wide and 205 cm long and it weights around 1,5 kg! I repeated the pattern from the Spice of Life Blanket almost three times. Then I added a border made out of 92 small squares. Every other square is a good old granny square, every other is one of four small squares from the Novita blanket pattern (both patterns listed above).

8 comments:

 1. Aivan huikean kauniin värinen peitto, todellakin ihana yhdistelmä värejä! Pisti ihan hymyilyttämään. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Onpa ihanaa jos sain jonkun hymyilemään peittoni avulla! :)

   Delete
 2. Kaunis peitto! Värit ovat todella upeita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kasvivärit ovat kyllä parhaimmillaan erittäin upeita!

   Delete
 3. Linda Lohilahti9 August 2016 at 00:31

  Så fin filt och ljuvliga färger! Gillar kanten med rutorna. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Funderade länge på om jag skulle orka göra så många rutor så det räckte hela vägen runt men nu är jag jätte nöjd för att jag gjorde det! :)

   Delete
 4. Vau, vilket stort jobb! Och så fint resultat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Fast jobbet framskred sist och slutligen snabbare än jag tänkt :)

   Delete