Wednesday, 8 February 2017

Bubbles makes a happy life

Joskus joulun jälkeen bongasin Facebookista kuplaneulepipon ohjeen Pariton rasa -nimisestä blogista. Kyseisestä blogista löytyy myös ohje aivan ihaniin joulusukkiin, mitä pitää ehkä kokeilla ensi jouluksi. Sattumalta olin myös saanut samaa pipoohjeessa mainittua ihanan hunajanväristä lankaa joulukahjaksi, joten en mitenkään voinut vastustaa kiusausta neuloa itselleni kuplivaa piristystä talveen. Kesken on monta hieman työläämpää projektia, joten oli senkin takia rentouttavaa välillä  neuloa jotakin helppoa ja nopeaa.


Malli: Kuplaneulepipo blogista Pariton rasa
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 4 mm


Ohje oli mielestäni hyvin ja selkeästi kirjoitettu. Jos sanallista ohjetta on vaikea seurata, voi myös oppia tämän tekniikan esim. tämän videon avulla. Jäin kuitenkin kaipaamaan omaan pipooni lisää pituutta, joten neulon muistaakseni 10 kuplakerrosta ennen kavennuksia, ohjeessa mainitun 7 kerroksen sijaan. Lisäksi lähdin hieman sooloilemaan kavennuksissa, ja sijoitin kavennukset aina joka toisen kuplan alkuun niin, että kokonainen kupla oli kavennettu pois neljän kavennuskerroksen jälkeen. Näin sain kuplat menemään nätisti tasan.

Ihana uusi pipo kertakaikkiaan! Ja kerrankin tiivis tupsu! Jee!

I tried a new technique and knitted a hat with bubbles. The pattern is in Finnish, but I'm sure you can use any regular pattern you like and just apply the bubbles. So nice to knit something quick and easy in the middle of all my bigger projects!

6 comments:

 1. Vau, huippua että ohjeesta oli iloa! Ja tuo tupsu näyttää ihanalta, itellä tuppaa jäämään helposti vähän harvaksi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No oli todellakin! :) Olin jo pitkään haikaillut uuden pipon perään, mutta sopiva idea/ohje sen toteutukseen puuttui. Kun näin tämän tiesin heti että tässä se on!

   Delete
 2. Ihana pipo! (: Ja muhkea tupsu!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Käytin Novitan tupsukiekkoja, niillä saa helposti tuuheaa.

   Delete