Saturday, 11 February 2017

In-TUX-icated

Hupsista, vielä oli kaksi joululahjaa esittelemättä. Tai teknisesti ottaen toinen näistä oli syntymäpäivälahja, mutta synttäreitä vietettiin juuri ennen joulua.

Kun V:n veli täytti viime vuona 30, annoin hänelle lahjaksi vapaavalintaisen kaulahuivin. Katsoimme yhdessä erilaisia ohjeita Ravelrysta, ja kun mieluisa ohje oli löytynyt, kävimme myös yhdessä Lankamaailmassa ostamassa langat. Malliksi valikoitui illuusioneuleena toteutettu Linux-huivi. Pääsin siis ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemaan illuusioneuletta! Jännää!


Malli: Linux-huivi
Puikot: 3,5 mm
Lanka: mustana Hjertegarnin Basic ja vihreenä Zitron Trekking XXL

Illuusioneule on helppo mutta hieman työläs tekniikka. Siinä seurataan ruutupiirrosta, mutta työlään siitä tekee sen, että jokainen ruuturivi vastaa neljää neulottua rivia. Kuvio syntyy vaihtelemalla oikeita ja nurjia silmukoita näiden neljän rivin aikana. Aluksi tehtävä tuntui loputtoman pitkältä, mutta huivin toisen puoliskon neuloinkin loppujen lopuksi aika nopeasti valmiiksi.Hienointa illuusioneuleessa on se, ettei kuvio erotu kaikista kulmista katsottuna. Suoraan edestäpäin katsottuna huivi näyttää tavalliselta raidalliselta huivilta, mutta jos neulepintaa katsoo viistosti, erottuu kuvio selkeästi.

Anteeksi huonot kuvat. Valoa oli hyvin rajoitetusti tarjolla joulukuun loppupuolella...

Trekking lanka oli ihan mielettömän riittoisaa. Ostin huivia varten kaksi kerää, mutta sitä jäikin sen verran yli että sain jämistä neulottua vielä pikapikaa V:lle sukat joululahjaksi. Ja senkin jälkeen lankaa jäi vielä pieni nyssykkä!


Ohje: Bones, kirjasta Jenni Östermanin Neulekirjasta
Puikot: 2 mm
Lanka: Zitron Trekking XXL 

Eipä mitään ihmeellistä. Suurensi mallia hieman neulomalla 70 silmukalla, mutta muuten seurasin ohjetta aika tarkasti.

 

Woops, I forgot to post these last Christmas presents! Or actually the scarf was made as a birthday presents for mr V's brother. He chose both the pattern and the yarn himself. Here I got to try the illusion knitting technique for the first time. It's not hard to knit since you basicly just follow a chart with knit and purled stitches, but it's a bit timeconsuming since every row on the chart equals four knitted rows. But I made it! And it's so fun since you can't see the Linux penguine from every angle! Cool, isn't it?

The socks were made for mr V using the leftovers from the green yarn used in the scarf.

2 comments:

  1. Onpa hauska kaulaliina. (: En tuommoista illuusioneuletta tiennyt olevankaan. Mielenkiintoista! Ja kivat sukat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannattaa kyllä kokeilla! Aina on kiva oppia uusia tekniikoita :)

      Delete