Thursday, 16 March 2017

Throw back

Ompelin joululomalla miehelle hupparin. Se oli pitkän työn ja tuskan tulos, eli toivottavasti hupparia käytetään ahkerasti! :)


Kaava: Suuri Käsityö 3/2015 koossa 50
Kangas: PaaPii joustocollege värissä minttu + hupun vuorissa Eurokankaan valkoista trikoota
Saumurilla ja ompelukoneella


Suurin osa ompeluksista sujui hyvin, mutta jostain syystä ompelukoneeni ei oikein tykkää joustavien materiaalien ompelusta. Vaikka kuinka säädän tikkiä ja paininjalan puristusta, venyttää se aina kangasta liikaa ommellessa, jolloin tukitikkaukset vetävät kankaan kuprulle. Onko teillä mitään hyviä neuvoja tähän?

Vetoketjun ompelin useamman kerran ennen kuin sain taskut kohdistettua. Myös hupun reunaa kiertävä tikkaus oli yhtä tuskaa ommella. Lopulta löysin netistä vinkin, jossa neuvottiin teippaamaan ommeltava kohta. Kokeilin tätä sekä maalarinteipillä että tavallisella teipillä ja molemmat teipit toimivat hyvin. Mutta koska maalarinteippiä oli paljon vaikeampi repiä irti ompelemisen jälkeen, suosittelisin itse kuitenkin tavallisen teipin käyttöä.Loppujun lopuksi yksityiskohdat onnistuivatkin yllättävän hyvin ja olemme molemmat tyytyväisiä. Hyvä niin. Ainakin Teneriffan ja La Gomeran välisellä lauttamatakalla ohuehko huppari oli juuri sopivan lämmin vaatekappale.

Kyseinen mintunvihreä kangas on mieheni itse valitsema ja tilasin sitä viime vuoden Kankaiden yönä. Samana yönä tilasin myös palan saman sävyistä trikoota ja ompelin siitä miehelle vielä t-paidan.


Kaava: Suuri Käsityö 3/2015 koossa 50
Kangas: PaaPii trikoo värissä minttu
Saumurilla ja ompelukoneella


Kaava oli erittäin väljä, joten jouduin kaventamaan sitä reilusti. Kavennuksen jälkeen olkasauma ei enää istunut hyvin ja se vaati paljon säätöä ja uudelleenompelemistä ennen kuin sain sen taas edes kohtuullisen hyvin istuvaksi. T-paita oli tarkoitus olla helppo ja nopea ompeluprojekti, mutta toisin kävi. Niinkuin aivan liian usein... Eikö vain?


I made some new clothes for Mr. V using fabrics he chose himself. Both fabrics are from PaaPii and the patterns from Suuri Käsityö magazine. As way too often, the projects didn't turn out as quick and easy as I had intended. Sometimes when I sew it feels like everything that can go wrong will go wrong. In the hoodie I had most problems stitching the hood since my sewing machine stretched the fabric too much. Fortunately I found some hints on the web to use tape on the fabric while sewing and it really worked!

2 comments:

  1. Kivan näköinen huppari! (: Saajakin näyttää olleen tyytyväinen.

    ReplyDelete