Wednesday, 24 February 2016

To like or not to like?

Joskus tuo on vaikea kysymys. Törmäättekö koskaan siihen ongelmaan, että saatte jonkun käsityön valmiiksi ettekä ole ihan varmoja siitä tykkäätekö siitä vai ette? Tämä mekko on minulle sellainen. Se lojui pari kuukautta valmiina kaapissa ennen kuin edes päätin kuvata sen ja esitellä sen täällä blogissa. Kerran tai pari on se päässyt ihan päälle asti.

Kaava: oma
Kangas: Ikasyrin vinoraitatrikoo

Näitä tämän mallisia roikkusivuisia mekkoja ja hameita on nyt viime aikoina näkynyt aika paljon erilaisissa blogeissa, ja halusin sitten tehdä sellaisen myös itselleni. Hetken pähkäiltyäni sain kuin sainkin jonkinlaisen kaavan piirettyä. Mut nyt valmiina... Noh, se on ihan kiva. Mutta onko kuitenkaan? Kangasta ei enisnnäkään ole tarpeeksi kunnolisten taskujen muodostumiseen, mutta toisaalta hameosassa on nyt jo aika paljon volyymia. Ja lisäksi en ole varma siitä pidänkö tavasta, jolla sivut repsottavat lanteilla. Joskus ne asettuvat kivasti, joskus taas näyttävät epämääräisiltä kangasmöykyiltä. Kenties malli olisi kaivannut hieman napakampaa trikoota? Itse kangas on kyllä nättiä ja ihanan aurinkoista. Ja vinoraidat sopivaat itse asiassa tosi hyvin tähän malliin.Kokeilin tässä myös ensimmäistä kertaa reunojen huolittelua kaksoisneulalla. Mutta vaikka säädin ja säädin, en siltikään saanut oikein siistiä jälkeä. Sekin ärsyttää...

Kuvien kaaos sitten taas johtuu siitä, että olimme juuri aikeissa hiemaan rymstreerata olohuoneettamme uudestaan. Mutta yhtäkkiä aurinko pilkahti esiin ja juoksin hakemaan kameran. Mutta onneksi suurimman osan sotkusta sai kätevästi rajattua pois kuvista ;)


I'm not at all sure if I like this dress or not. In a way it's kind of nice with the funny skirt, but still... I just don't know. Maybe the fabric is too thin for this model? The sides just hang there like big chunks of extra fabric. Sometimes they look nice, sometimes not. And still there's not enough fabric to form proper pockets. But I guess that's just my mistake since I drew the pattern myself. I like the fabric itself, though (by Ikasyr). It's bright and sunny, and the diagonal stripes actually complement this model pretty well.  What do you think? To keep or not to keep?

Edit: Kangas on Ikasyriltä tilattu, ei Noshilta.

4 comments:

 1. Ihan tuttu tunne! (: Välillä etenkin värien kanssa miettii että mitähän sitä tuli taas tehtyä. Mutta tuo siun mekko on kaunis!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta, värit ovat usein toinen hankala asia :) Ja kiitos! Ehkä minäkin alan siitä pikku hiljaa tykkäämään.

   Delete
 2. voi , tutulta kuulostaa. Varsinkin kun on tehnyt jotain itelle hieman vieraampaa... mutta onneksi niihinkin tottuu nopsaa. Minä kyllä tykkään tästä sinun mekostasi, helma on hauska ja sopii kivasti vinoraitaan. Tulee hauskat visuaaliset linjat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sitten harmittaa erityisen paljon jos sitä asiaa on työstänyt kauan. Onneksi tämä sentään oli aika nopea ompelus :) Totta, vinoraidat ovat kivoja tässä! Samaa kangasta löytyy vielä mustana, saa nähdä mitä siitä keksii...

   Delete