Wednesday, 6 January 2016

Something for dad

Seuraavaksi esittelyyn toinen setti, tämä tosin hieman isomman työn tulosta edellisiin lasten setteihin verrattuna:


Tähän mennessä olen neulonut isälle ainoastaan sukat, ja olin jo pitkään ajatellut että olisi hänenkin aika saada jotakin isompaa. Päätin itse asiassa jo useampi vuosi sitten että neuloisin hänelle villaliivin. Ostin silloin jopa langat valmiiksi. Kokeilin yhdellä mallilla ja purin. Kokeiliin seuraavaa mallia. Ja purin. Ja päätin pitää tauon. Tauko venyikin sitten aika pitkäksi... Kyllä minä aina välillä pyörittelin lankoja käsissä, etsin sopivia malleja ja pyysin jopa äidiltä mittoja liiviä varten. Mutta en vain saanut aikaiseksi aloittaa. Jotenkin oli aina vain niin kiire. Mutta lokakuussa sain tarpeekseni, tartuin puikkoihin ja päätin että nyt tai ei koskaan! Ja valmistuihan se siitä! Ilman mitään suurempia tuskiakaan!


Malli: Miehen slipari, Suuri Käsityö 4/2005
Lanka: Novita 7 Vneljestä, värissä Terra
Puikot: 4 mm

Ohjeesta poiketen neuloin sliparin pyörönä alhaalta aina kainaloihin asti. Ja koska lankani oli paksumpaa kuin ohjeen lanka, neuloin koon S silmukkamäärän mukaisesti ja koon M pituuden mukaisesti. Lopputulos näyttääkin istuvan isälleni oikein hyvin!

Lankaa jäi (tietekin) vielä yhden kerän verran yli, joten päätin neuloa siitä vielä lämpimän pipon talveksi. Juuri sopivasti ennen ensimmäisiä kunnon pakkasia.

Malli: 1898 Hat

I've been planning to knit something bigger for my dad already for several years. But somehow there's never been enough time and I just couldn't seem to find the right pattern or size. I bought the yarn already a few yars ago, but didn't start knitting for real until this October. And it felt like now or never! And I did finish it before Christmas. Yay!

The pattern is from a Finnsih magazine. I knitted it in the round from the bottom up to the armpits. I think it actually turned out really nice. And the size seems to be ok, too.

After knitting the slipover I still had some yarn left, so I decided to knit a warm hat for the winter.

No comments:

Post a Comment