Tuesday, 26 January 2016

Vintage Singer

Saanen esitellä ihanan uutuuden meidän olohuoneessamme:
Tämä ihanuus löytyi paremman puoliskoni sukulaismökiltä, jossa kukaan ei ollut käynyt vuosiin. Siellä se vain kökötti odotellen parempia aikoja. Sarjanumeron mukaan kone olisi valmistettu 1928. Eli melkein satavuotias vanha rouva! Samalla reissulla pelastin sieltä myös tuon Riihimäen lasin lasipurkin, johon muuttivat iso kasa kirjontalankojani (myös ne perittyjä isoäidiltäni ja tädiltäni). Kyllähän vanhat ystävät pitää pitää yhdessä.

Ompelukone on yllättävän hyvässä kunnossa olosuhteisiin nähden, mutta kyllä tässä silti riittää töitä ennen kuin se on kunnostettu. Onneksi ensi kesänä odottaa ne opettajan kuuluisat pitkät kesälomat! Valurautajalat ovat paikoittain hyvinkin ruosteiset, ja itse ompelukoneessa on kummallisen näköisiä mattapintaisia alueita. Myös kuvun toisesta päädystä puuttuu vaneri. Mutta "Mahdoton on vain mielipide" ja olenkin varma siitä että saan tästä vielä oikein hienon näköisen! Onko kellään kokemusta vintage ompelukoneen kunnostamisesta? Haluaisitteko jakaa hyviä vinkkejä?

Seinällä Singerin vieressä roikkuu myös ensimmäinen kunnon ristipistotyöni sitten kouluaikojen. Knit fast, die warm. Tein sitä lähes maanisesti uuden vuoden jälkeen ollessani flunssassa. En tiedä mikä siinä on, mutta tällainen mekaaninen, yksitoikkoinen työ on kyllä hassulla tavalla vaan niin koukuttavaa puuhaa.
We now have a beautiful old lady in our living room! It's an old Singer from 1928. Mr V's family had an old cottage where nobody had been for years, and there she was, just waiting for a new life. I also took care of an old glass jar, that now serves as a home for some of my embroidery yarn.

The Singer is in better condition that I originally thought. Yes, the legs are mostly covered in rust and the sewing machine itself has some weird matte areas on it. Also, the plywood is missing in one end of the cover. But still, I think everything is doable. Fixing it will be my this years summer project. Has anyone been fixing vintage sewing machines? Do you have any good tricks you'd like to share?

On the wall next to the Singer is my latest cross stitch work. Knit fast, die warm. I made it while I was sick during the Chritsmas holidays. Have you notoced there's something weirdly addicting in doing something this monotonous?

2 comments:

  1. Itse taisin laittaa öljyä ja vaihdoin hihnan. Pöytälevy on huonossa kunnossa ja sille pitäisi jotain keksiä.

    ReplyDelete
  2. Joo, luulen että itse koneisto on ihan hyvässä kunnossa ja kaipaisi vain vähän öljyä, mutta koneen pintä sekä jalat kaipaavat varmaankin eniten huoltamista.

    ReplyDelete