Sunday 31 January 2016

Polka dot

Saumuri pääsi välillä hyvin ansaitulle levolle sillä välin kun ompelin pitkästä aikaa mekon ompelukoneellani. Kankaan olin hamstrannut Eurokankaasta jo aikoja sitten, mutta sopivan ohjeen löytäminen kesti kauan. Tämän ohjeen bongasin loputa Suuri Käsityölehdestä 5/2007.



Selässä on piilovetoketju, jota varten sain vihdoinkin hankittua ompelukoneeseeni piilovetoketjujalan. Mikäli teillä ei vielä ole tätä erikoispainainjalkaa käytössänne, suosittelen sitä lämpimästi! Toki piilovetoketjun voi ommella myös tavallisella vetoketjujalalla, mutta piilovetoketjujalalla se vaan on niin paljon helpompaa ja nopeampaa. Säästät sekä aikaa että hermojasi!



Malli ei istunut ilman muokkauksia. Selkään ja kylkiin muodostui isoja ryppyjä, joten jouduin pienentämään ja hieman lyhentämään yläosaa. Ei tämä vieläkään täydellinen ole, mutta menkööt tällä kertaa. Saatan vielä myöhemmin säätää tätä lisää. Lisäksi kaula-aukko repsotti aluksi aikalailla, mutta sen sain korjattua madaltamalla hieman kaula-aukon reunaan. Tästä seurasi hieman ongelmia alavarojen kanssa, mutta nekin sain pelastettua aukileikkauksien avulla.



En tiedä teistä, mutta minulla on aikaisemmin ollut suuria ongelmiä näin leveän helman reunan huolittelussa. Kun reunan taittaa kaksin kerroin, alkaa kangas helposti kiertämään ja ommellessa syntyy ryppyjä. Tähän löysin Coletten blogista mielettömän hyvän ja toimivan niksin. Eli ompele ensin koko reunan ympäri 1 cm saumavaralla. Tämän jälkeen on helppo taittaa ja silittää tätä ommelta pitkin reuna nätisti. Ja sitten vielä toinen taitos, silitys ja reunan kiinnitys ompeleella. Todella helppo tapa. Toimii!



Kuten sanoin, ei tämä mekko ihan täydellinen ole, mutta olen silti melko tyytyväinen lopputulokseen. Tämä on itse asiassa aika monikäyttöinen. Oikeilla asusteilla tämä menee sekä juhlamekkona, että arkimekkona. Ja onhan nuo polka dot kankaat vaan niin ihania! <3 Jatkoon tämä malli ei kuitenkaan pääse. Minun kropalleni sopii paremmin mekot, joiden helmat lähtevät levenemään heti vyötrön alapuolelta. Tämä lantiolta lähtevä helmaosuus saa minut näyttämään ainakin 10 cm lyhyemmältä. Eikä se ainoastaan johdu tästä niiaus asennosta ;)



Voilà, my new polka dot dress! This is from Suuri Käsityö 5/2007, with a few modifications to make it fit my body better. I don't know about you, but at least I have had some problems with hemming wide skirts like this. They always try to twist and there's lumps when you sew etc. But now I've finally found the solution in Colettes blog. This tutorial is simply brilliant and I'm SO going to follow this technique in the future!

The dress doesn't fit perfectly but I'm still quite pleased with the result. Love the polka dots!! :) And with the right accessories it can be worn both as a coctail dress and an every-day dress. I won't be using this model again, though. I feel that the version where the skrirt starts already at the waist suits my body much better. This version, where the skirt starts at my hip, makes me look at least 10 cm shorter than I really am. And no, it's not just the pose!

3 comments: